Spaanse man schiet ex-vrouw, haar zus en moeder neer

Illustratiebeeld Spaanse politie
iStock Illustratiebeeld Spaanse politie
Deze morgen heeft de Spaanse politie een 41-man aangehouden in Valga, een gemeente in het noordwesten van Spanje, voor een geval van vrouwengeweld. Hij heeft zijn ex-vrouw, ex-schoonmoeder en ex-schoonzus neergeschoten en belde nadien zelf de politie op. De twee zoontjes van het echtpaar waren op het moment van de feiten ook in het huis aanwezig.

José L.A. heeft volledige bekentenissen afgelegd. Hij trok deze ochtend naar de woning van de vrouw, zij stond op het punt hun zoontjes van 4 en 7 naar school te brengen. De man schoot de vrouw (39), haar moeder (57) en haar zus (27) neer. De kinderen bleven gelukkig ongedeerd. Nadien is hij naar zijn eigen huis teruggekeerd, waar hij vervolgens de hulpdiensten verwittigde. 

Scheiding

Het echtpaar had 10 jaar samengewoond in het huis waar het gezinsdrama zich afspeelde, maar woonde sinds enkele maanden apart. Het getrouwde koppel was nog niet officieel gescheiden. Volgens de politie waren er geen tekenen van eerder partnergeweld in het gezin

 De Spaanse premier heeft op Twitter reeds zijn medeleven betuigt. Hij hoopt dat er snel een einde komt aan het vrouwengeweld in Spanje.

Op 20 september willen enkele Spaanse vrouwenorganisaties een mars organiseren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.