Spaanse (99) plots dakloos: kleinzoon verkoopt zonder toestemming haar woning

20Minutos.es
Een hoogbejaarde Spaanse (99) is dakloos nadat haar eigen kleinzoon zonder haar medeweten haar huis heeft verkocht. De vrouw is maandag uit de woning in de Madrileense voorstad Pozuelo de Alarcón gezet.

De bijna-eeuweling Mari had na de uithuiszetting het plan opgevat om de nacht door te brengen op een bankje nabij de woonst. Omstanders belden een ambulance, waarop een urgentie-arts haar in het ziekenhuis liet opnemen. Ze kampte met onderkoelingsverschijnselen.

De duplexwoning waarin ze woonde is door haar eigen kleinzoon zonder haar medeweten verkocht. Ze had hier nooit de toestemming voor gegeven. De bejaarde verklaarde aan Spaanse media dat een notaris haar kleinzoon met de malafide verkoop heeft geholpen. Ze voelt zich bedrogen. Het huis zou voor 420.000 euro zijn verkocht, maar daarvan  heeft Mari geen cent gezien. Meer nog: “de schurk van een kleinzoon” zou haar helemaal hebben kaalgeplukt voor een bedrag van “bijna twee miljoen euro” aan spaargeld en eigendommen.

Hij zou in de Verenigde Staten verblijven. De man stond in juli 2017 terecht op beschuldigingen van fraude en bedrog maar werd vrijgesproken. De juridische procedure rond het huis eindigde maandag. Mari moest gevolg geven aan de juridische beslissing, waarop ze de woning verliet en een slotenmaker vervolgens de sloten kwam veranderen.

Het gemeentebestuur van Pozuelo de Alarcón is op de hoogte van de zaak. Als ze wil kan Mari naar een rust- en verzorgingscentrum, maar daar wil de hoogbejaarde  niet van weten. Zij wil koste wat kost haar huis terug. Ze is vast van plan om na haar ziekenuisopname opnieuw post te gaan vatten aan het bankje.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  En de juridische beslissing moet ze volgen? Met andere woorden, de kleinzoon krijgt gelijk dat ie de woning dat ie niet bezit toch verkoopt aan iemand anders terwijl de echte eigenaar eruit gezet wordt zoals een stuk vuil? Je kan toch niks verkopen wat niet van jou is? Stom gerecht. Even rot als die kleinzoon van haar. En niemand anders van de familie die haar bijstaat?

 • Christine Laevers

  Had ze vruchtgebruik gehad ? Maar ja, hoe kan je vruchtgebruik hebben als het huis nog je eigendom is ? Wie doet nu zo iets met een vrouw van 99 jaar oud ? Misdadig is dat. Zijn er geen organisaties die juridisch kunnen opkomen voor deze dame ?

 • Peggy Geerts

  Ocharme dat mens, hoe wreed kunt ge zijn als kleinzoon! Hopelijk kan de verkoop alsnog ongedaan gemaakt worden zodat ze haar laatste dagen in haar eigen woning kan doorbrengen.

 • Mark Talman

  In veel EU landen geniet de langstlevende geen bescherming. Kinderen kunnen de erfenis opeisen en hun moeder er dus uitzetten. Daarom heeft de EU in 2015 de mogelijkheid gemaakt het erfrecht van je oorspronkelijke staat te kiezen. Een Belg in aspanje kan het Belgisch recht kiezen. Moet dat wel met een akte doen.

 • Annelies Vandenbroeck

  Ja, best eens goed nadenken voordat je aan kinderen begint, je weet nooit wat er verder op de wereld gesmeten wordt, zoals deze madam heeft ondervonden.