Spaans hof wil Catalaanse politiechef ondervragen

afp
Het Spaanse hooggerechtshof heeft het hoofd van de Catalaanse politie opgeroepen te getuigen over beschuldigingen over opruiing. Josep Lluis Trapero mag komen toelichten hoe de aanhouding van hoge Catalaanse ambtenaren verliep.

De ambtenaren werden door de politie op 20 september opgepakt in de aanloop naar het verboden referendum over onafhankelijkheid van Catalonië. Het was de Spaanse politie die de aanhoudingen uitvoerde. Het hof wil weten hoe de Catalaanse politie zich daarbij opstelde. Trapero is niet de enige die zijn rol mag komen uitleggen. Onder anderen een tweede hoge Catalaanse politiefunctionaris is opgeroepen te verschijnen.

Het hooggerechtshof in Madrid oordeelde in een eerder stadium dat het referendum in Catalonië onwettig was en niet mocht worden gehouden. De regering van Catalonië zette de volksraadpleging echter door.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlota VR

  En wrm betalen ALLE spanjaarden catalaanse politie???????

 • Johan Vandevelde

  Leve Catalonië. Bye, bye Spanje. Salut en de kost.

 • Michael Aerts

  Inderdaad yahya iedereen die jouw mening niet deelt de bak in. Dat is pas echte democratie. Ik begin de separatisten te begrijpen.

 • Fons Casteels

  Franco is terug en hij woont in Madrid. En voor wie "alle separatisten de bak in" eist: België is ontstaan nadat separatisten zich, tegen de grondwet in, hebben afgescheurd van De Nederlanden. Gaan we die situatie dan ongedaan maken?

 • Marcel De Baerdemaeker

  via Catalonië eindelijk mensen (en dit zijn echte mensen en geen gewoon volk) die zeggen waar het op staat en die rotzooi van politiekers durven tegenspreken. En zeker als dit de waarheid is. Vamos Catalonia.