Somalische Special Forces doden minstens 15 terroristen van al-Shabaab

Eergisteren vielen zeker drie doden door een aanslag met een bomauto op het hoofdkwartier van de politie in Mogadishu.
Twitter Eergisteren vielen zeker drie doden door een aanslag met een bomauto op het hoofdkwartier van de politie in Mogadishu.
Somalische Special Forces hebben vandaag minstens vijftien strijders van de jihadistische terreurorganisatie al-Shabaab gedood. Dat meldt Abdi Hassan, een officier binnen het Somalische leger. De verrassingsaanval gebeurde vanochtend in Galad, in het oosten van het land.

De Somalische Special Forces werden door het Amerikaanse leger getraind en gefinancierd. Sinds januari 2014 is een kleine groep Amerikaanse militaire adviseurs actief in Somalië.

De voorbije maanden voerden door Amerikanen getrainde commando's al verschillende succesvolle verrassingsaanvallen uit op milities van al-Shabaab. "Dankzij onze speciale eenheden zijn we diep in hun bolwerk doorgedrongen", zo verklaarde de Somalische president Hassan Sheikh Mohamud gisteravond op de staatsradio.

Somalië wordt al jaren geteisterd door terreuraanslagen van het aan al-Qaida gelinkte al-Shabaab. De jihadistische beweging streeft ernaar een islamitische staat op te richten in de Hoorn van Afrika.

Eergisteren vielen nog zeker drie doden toen een bomauto ontplofte bij het hoofdkwartier van de politie in Mogadishu. De aanslag werd door al-Shabaab opgeëist. Tussen januari en maart van dit jaar vielen al 273 doden en gewonden door terreuraanslagen, waarvan de helft burgers.

China Xinhua News on Twitter