Somaliër (18) dringt ziekenhuis binnen en probeert patiënte te verkrachten

Het Universitaire Ziekenhuis van Innsbruck.
AP Het Universitaire Ziekenhuis van Innsbruck.
Een Somalische vluchteling (18) is maandagochtend een ziekenhuis in de Oostenrijkse stad Innsbruck binnengedrongen waar hij probeerde een patiënte te verkrachten. De jongeling is opgepakt.

Het incident gebeurde 's ochtends vroeg in de psychiatrische afdeling van het Universitaire Ziekenhuis van Innsbruck (Tirol). De aangevallen vrouw (29) kon op haar kamer op de noodknop duwen, waarop een verpleegster kwam aangelopen. Zij slaagde erin de man van de patiënte weg te trekken en de politie te waarschuwen. De Somaliër is opgepakt en zit in de cel. De politie maakte geen verdere details bekend.

Oostenrijkse media maakten zaterdag ook melding van een geweldsdelict met een jonge Afghaanse vluchteling in de stad Möding (deelstaat Neder-Oostenrijk). De 19-jarige stapte de praktijkruimte van een psychologe binnen en bedreigde haar met de dood. De jongeling gebaarde dat hij haar de keel zou oversnijden. Toen agenten hem probeerden in de boeien te slaan, werd hij nog agressiever. De weerspannige Afghaan werd met veel moeite in een politievoertuig gezet. Hij klopte verschillende keren met zijn hoofd hevig tegen het raam van de politiewagen. Hij is overgebracht naar de gevangenis van Neustadt.

De Oostenrijkers kiezen op 4 december een nieuwe president. De vorige stembusgang werd ongeldig verklaard. Op 22 mei verwierp het grondwettelijk hof de uitslag van de beslissende tweede ronde wegens diverse vormfouten. Winnaar was, uiterst nipt, Alexander Van der Bellen, door de Groenen gesteund. Hij haalde het van Norbert Hofer van de extreemrechtse FPÖ. De vluchtelingencrisis is een van de prangende thema's in de campagne.Video