Snuggere buschauffeur ziet bewusteloze bestuurster en doet dit om haar te stoppen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een vindingrijke buschauffeur heeft zijn bus gebruikt om een ongeval met mogelijk ernstige gevolgen te voorkomen. Toen de Amerikaan Paul Healy vorige week een vrouwelijke autobestuurder bewusteloos achter het stuur zag zitten, sneed hij haar de pas af om te verhinderen dat de jeep het kruispunt iets verderop zou op rijden. De actie werd gefilmd door een beveiligingscamera. Let vooral op de beelden linksonder in de video.

Healy zag vrijdag tijdens zijn dienst in Quincy (Massachusetts) een auto voor hem uitwijken en vertragen. In het voertuig zat een dame over het stuur gebogen. Koelbloedig ging de man naast haar rijden en loodste zijn bus naar rechts met als doel de stuurloze jeep in te sluiten. Een manoeuvre dat succesvol was, waarna de buschauffeur zich naar het voertuig haastte om te motor uit te zetten.

Volgens Mashable was het contact tussen de bus en auto miniem en vielen er geen gewonden. Een ambulance bracht de bewusteloze chauffeur, later geïdentificeerd als Denise McDonald, naar het ziekenhuis. Zij bekende aan de lokale radiozender WBZ dat ze die ochtend in alle haast niet ontbeten had en haar medicijnen niet genomen had omdat ze naar de dokter moest. Meer details over haar medische gezondheid zijn niet bekend.

McDonalds zegt dat Healy haar leven gered heeft. Maar dat vindt de man, die al veertien jaar pendelaars vervoert, te veel lof. Hij beschouwt zichzelf helemaal niet als een held.