Snowboardster in Oostenrijk omgekomen door lawine die ze waarschijnlijk zelf veroorzaakte

Illustratiebeeld. De vrouw was op 2.500 meter hoogte met haar broer buiten de piste aan het snowboarden toen een sneeuwmassa los kwam van de berg. In het gebied geldt een groot lawinerisico wegens veelvuldige sneeuwval.
thinkstock Illustratiebeeld. De vrouw was op 2.500 meter hoogte met haar broer buiten de piste aan het snowboarden toen een sneeuwmassa los kwam van de berg. In het gebied geldt een groot lawinerisico wegens veelvuldige sneeuwval.
Een 33-jarige Duitse snowboardster is vandaag in het Oostenrijkse skigebied van Obergurgl door een lawine om het leven gekomen. Ze werd buiten de piste bedolven door een 400 meter brede sneeuwmassa. Voor de vrouw, die na 35 minuten door de reddingsdienst werd uitgegraven, kwam alle hulp te laat.

Een broer die haar vergezelde, kon ontkomen. Hij slaagde erin zich zijwaarts in veiligheid te brengen voor de schuivende sneeuw en sloeg alarm. 

Vermoedelijk heeft het duo, dat de aanbevolen nooduitrusting bij zich had, de lawine zelf veroorzaakt. In dit deel van Tirol is veel sneeuw gevallen en het gevaar naast de gebaande paden is aanzienlijk, vooral boven de 2.200 meter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.