Snowboarder (22) vriest dood nadat hij verloren loopt na avondje stappen in skiresort Franse Alpen

Facebook, RV
Een man die afgelopen dinsdag vermist was geraakt in het populaire Franse skioord Risoul, is vanavond dood teruggevonden. Owen Lewis (22) – een naar Frankrijk uitgeweken Brit – lag aan een bergriviertje en was doodgevroren. Volgens de politie doen de voetsporen rond zijn lichaam vermoeden dat hij verloren liep op weg naar huis na een avondje uit. Morgen wordt een autopsie uitgevoerd op het lichaam.

De jongeman – die als opvoeder werkte in een school in Neuvic, niet ver van Bordeaux – had samen met enkele vrienden een appartementje gehuurd in het skioord. Ze zouden de komende dagen gaan snowboarden. Op foto’s op zijn Facebookpagina is te zien dat hij dat regelmatig deed.

Populaire bar

Hij werd dinsdagochtend rond 2 uur voor het laatst gezien in een populaire bar in Risoul. Dat was het moment dat de bar sloot. De dag erop zouden zijn vrienden aankomen, volgens een bron dichtbij het onderzoek. Toen hij ’s middags nog altijd niet was opgedaagd en familie en vrienden hem niet konden bereiken op zijn mobiele telefoon, werd alarm geslagen en meteen een zoekactie gestart. (lees hieronder verder)

Facebook
Facebook

Overal werden posters van de jongeman opgehangen met de vraag om de politie te contacteren met info. Er werden ook hondenteams ingezet. Een reddingshelikopter van de federale politie in Briancon spotte hem uiteindelijk vanavond even na 17 uur, vlakbij een bergrivier. Toen ze ter plaatse waren, herkenden ze hem meteen van de affiches. Hij had ook zijn identiteitspapieren op zak.

De politie gaat ervan uit dat de man verloren liep. Zijn flat was maar een paar 100 meter verwijderd van de Grotte du Yéti-bar. Gedacht wordt dat hij een verkeerde afslag nam. De voetsporen in de sneeuw rond zijn lichaam doen ook volgens het parket van Gap vermoeden dat hij de weg kwijt was.

Autopsie

“Hij moet daarop doodgevroren zijn”, aldus Raphael Balland. “Zijn identiteit werd vastgesteld op basis van zijn fysieke uiterlijk, zijn kleren en de identiteitspapieren die hij bij zich had. Een autopsie moet morgen uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.”    

Facebook13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erik Desloover

  Alcohol en koude een dodelijke cocktail . Niet het eerste geval van jongeren die op die manier omkomen in skigebieden . Jammer

 • Lucie Dumont

  Arme jongen!

 • Liesbeth Tippels

  Weer een slachtoffer van de harddrug alcohol !

 • Anny Bollens

  Nooit alleen op stap gaan, maar ja zijn familie en vrienden waren er nog niet.

 • Griet Maes

  Beetje te veel gedronken waarschijnlijk... Heel erg voor die jongen en zijn familie!