Snelwegbrug ingestort bij noodweer in noorden van Italië

Een deel van het viaduct werd meegesleurd door een aardverschuiving.
AFP Een deel van het viaduct werd meegesleurd door een aardverschuiving.
Door het aanhoudende onweer in Italië heeft een autosnelwegbrug het vandaag begeven in het noorden van Italië. Dat maakte de brandweer bekend. Het gaat om een viaduct op de A6 in de buurt van Savona, ten westen van Genua. Als bij wonder raakte niemand gewond.

De oorzaak zou een aardverschuiving zijn, die ongeveer 30 meter van het viaduct heeft meegesleurd. Het gaat om het deel van de weg dat naar Turijn gaat, maar uit voorzorg is ook de wegrichting Savona afgesloten. Een eerste controle van de brandweer wees uit dat er geen gewonden vielen.

Ook andere regio’s in het noorden van Italië kampen met onweer en wateroverlast. In Venetië was er opnieuw hoogwater. Het water steeg tot 130 centimeter boven het normale peil in de Dogenstad. De waterstand is wel een pak lager dan de 187 centimeter die op 12 november de stad trof. Het ging toen om het hoogste waterpeil sinds 1966. 

Toeristen waden door het water op het San Marcoplein in Venetië.
EPA Toeristen waden door het water op het San Marcoplein in Venetië.
EPA

Al zowat twee weken zorgt het stormweer voor hinder in verschillende gebieden. In Piemonte is er weeral sprake van hevige regenval. In de regio Allessandria, ten zuiden van Turijn, is de situatie het meest kritiek: de hulpdiensten evacueerden er 200 mensen en 600 anderen zitten vast nadat verschillende waterlopen uit de oevers traden. Volgens de Italiaanse media is een vrouw vermist.

De rivier Po treedt uit haar oevers in Turijn.
EPA De rivier Po treedt uit haar oevers in Turijn.
EPA

Idem in de regio Ligurië, net onder Piemonte. De autosnelweg tussen Genua en Ventimiglia, aan de grens met Frankrijk, is er gesloten omwille van modderstromen. Ten noorden van Piemonte werden 500 mensen geëvacueerd in de kleine bergachtige regio Valle d’Aosta. Verschillende hoofdwegen zijn er afgesloten omwille van lawinegevaar.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carl Vangenechten

    De bruggen in Italië zijn niet zo sterk, maar de vangrails wel.