Snelwegbrug Genua moet volgens experts onmiddellijk afgebroken of gestut worden

Benoit De Freine
Wat rest van de ingestorte snelwegbrug bij de Italiaanse stad Genua, moet snel afgebroken of gestut worden om verdere ongevallen te vermijden. Dat is het advies van verschillende deskundigen die van het ministerie van Infrastructuur en Transport de ramp moesten onderzoeken.

Technische experts bereikten die conclusie in een rapport dat aan een door de regering aangestelde commissaris voor spoedgevallen is overhandigd, zo meldt het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA. Een woordvoerder van de minister voor Infrastructuur en Transport bevestigde de informatie.

De waarschuwing slaat enkel op de oostelijke kant van de ingestorte Morandi-brug, waaronder verschillende appartementsgebouwen staan die vorige week werden geëvacueerd.

Maandag sloot de brandweer de toegang tot het gebied volledig af. Mensen die geëvacueerd waren, mochten niet meer onder begeleiding naar hun woningen om hun spullen op te halen. In de brug waren immers verdachte geluiden gehoord.

De Morandi-brug, een 51 jaar oude structuur, stortte dinsdag 14 augustus in. Meer dan 30 auto's en vrachtwagens vielen omlaag van een hoogte van 45 meter. Zeker 43 mensen zijn bij het ongeval om het leven gekomen.

De brug verbond de oostelijke en westelijke delen van Genua.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Onmiddellijk heeft daar wel een andere betekenis dan hier.

 • robert dumortier

  Hier ziet u weer de laksheid van de regering treed op als kalf verdronken is en dat is in Italië niet alleen, dat iedereen eens kijkt in eigen land dat telt niet alleen voor bruggen!

 • frank willems

  Wat er fout is met die brug is simpel slechte konstruktie en ingestort .

 • LUC SMEULDERS

  het komt de onderhouds firma wel goed uit dat ze instorte wegens verplichte onderhoudskosten die erg duur waren ?

 • Erwin De Meyer

  Als ik die foto bekijk van die brug die boven die huizen loopt , nou ja direct slopen en maak misschien een tunnel ?