Snelweg in New York afgesloten in klopjacht naar ontsnapte moordenaars

Cipiers en agenten doorzoeken de omgeving van de gevangenis.
PHOTO_NEWS Cipiers en agenten doorzoeken de omgeving van de gevangenis.
De Amerikaanse autoriteiten hebben een belangrijke snelweg in de staat New York afgesloten voor alle verkeer in de klopjacht naar twee veroordeelde moordenaars, die vorig weekend ontsnapten uit een zwaarbeveiligde gevangenis. Dat meldt CNN.

"Route 374 zal wellicht de hele ochtend afgesloten zijn", aldus de politie van de Amerikaanse staat New York. De snelweg bevindt zich op ongeveer 8 kilometer van de stad waar de gevangenis staat waaruit de twee ontsnapten.

Meer dan 400 agenten zijn al dagen de bossen rond de gevangenis aan het uitkammen in de zoektocht naar Richard Matt (48) en David Sweat (34). De twee ontsnapten vorig weekend uit de Clinton Correctional Facility in Dannemora in New York, zo'n 32 kilometer ten zuiden van de grens met Canada. Er staat een beloning van 100.000 dollar (88.500 euro) op hun hoofd.

De cipiers ontdekten zaterdag tijdens een telling dat de twee verdwenen waren. Matt en Sweat maakten voor hun ontsnapping gebruik van elektrisch gereedschap en een list waarbij het leek alsof ze lagen te slapen. Het duo brak door een stalen wand en geraakte via een reeks tunnels tot buiten de muren van de gevangenis.

Richard Matt zat een straf van 25 jaar uit voor kidnapping en roofmoord. In december 1997 ontvoerde hij een man en sloeg hem dood. David Sweat kreeg levenslang voor de moord op een hulpsheriff in juli 2002.

Gouverneurs Peter Shumlin (links, Vermont) en Andrew Cuomo (New York) houden een persconferentie over de stand van zaken. Naast hen foto's van de ontsnapte gevangenen: David Sweat (34) en Richard Matt (48).
REUTERS Gouverneurs Peter Shumlin (links, Vermont) en Andrew Cuomo (New York) houden een persconferentie over de stand van zaken. Naast hen foto's van de ontsnapte gevangenen: David Sweat (34) en Richard Matt (48).