Snelweg afgesloten en weilanden doorkruist: afgedankte Boeing 747 staat op zijn plek bij Nederlands hotel

Na veel passen en meten is de Boeing 747 van reisorganisatie Corendon in de nacht van zaterdag op zondag op zijn laatste rustplaats gezet bij het Corendon Village Hotel in het Nederlandse Badhoevedorp. Er waren 57 parkeerbewegingen voor nodig.

Het afgedankte en gestripte toestel werd de afgelopen nachten stukje bij beetje verplaatst van Schiphol naar de tuin van het hotel. De jumbojet moest daarvoor op een zware trailer weilanden en sloten doorkruisen en de A9 oversteken. De snelweg was daarvoor in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd geblokkeerd.
De Boeing wordt een 'experience center'. Er komt een 5D-attractie in, waar bezoekers turbulentie kunnen ervaren. Ook kunnen ze een 'wing walk' maken, een wandelingetje op de vleugel.

Een volledig gestripte Boeing 747 van luchtvaartmaatschappij Corendon wordt getransporteerd over de A9. De jumbojet wordt op een trailer vervoerd van het vliegveld naar een hotel.
EPA Een volledig gestripte Boeing 747 van luchtvaartmaatschappij Corendon wordt getransporteerd over de A9. De jumbojet wordt op een trailer vervoerd van het vliegveld naar een hotel.
Het toestel staat nu in de tuin van het hotel.
AP Het toestel staat nu in de tuin van het hotel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.