Snelrecht voor minstens 73 verdachten na geweld in Parijs

Gilets jaunes clashen met de oproerpolitie in de buurt van de Arc de Triomphe in Parijs.
EPA Gilets jaunes clashen met de oproerpolitie in de buurt van de Arc de Triomphe in Parijs.
Drieënzeventig verdachten van het geweld dat afgelopen weekend plaatsvond in het kielzog van de beweging van de zogenaamde 'gilets jaunes' (gele hesjes) in Parijs zijn gisteren in snelrecht voor de correctionele rechtbank in Parijs gedaagd. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het parket van Parijs gisterenavond.

Op het moment dat het parket communiceerde, waren al 163 meerderjarigen ter beschikking gesteld van het parket van Parijs. Vijftig anderen zouden later op de avond volgen. 

lees verder onder de video:

Van de 163 verdachten die al voorgeleid waren, werden er 73 verwezen naar de rechtbank in snelrecht. Verschillende verdachten zullen op een latere datum berecht worden, anderen werden vrijgelaten of veroordeeld tot zelfs celstraffen. De zittingen gaan dinsdag voort. 

Afgelopen weekend zijn in totaal 370 personen in hechtenis genomen. Onder de arrestanten waren er 34 minderjarigen, blijkt uit een nieuwe balans van het parket. Van de meerderjarigen zijn er 122 vrijgelaten zonder dat ze vervolgd worden.

Een auto staat in brand tijdens protesten in Parijs afgelopen weekend.
Photo News Een auto staat in brand tijdens protesten in Parijs afgelopen weekend.
Een auto staat in brand tijdens protesten in Parijs afgelopen weekend.
EPA Een auto staat in brand tijdens protesten in Parijs afgelopen weekend.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anne Callebaut

    Wacht nu de zaterdag,ik denk dat Macron nog gaat bibberen en beven het protest is nog maar in zijn begin face.

  • james vroman

    de eerste beschuldigen bleken beenhouwers , ambulanciers of staalarbeider te zijn er stond niet bij of ze al dan niet rechts of links extreem waren ...