Sneldenkende automobilist duwt brandende auto net op tijd weg bij tankstation

De auto brandde volledig uit. Op de achtergrond het tankstation langs de A28.
Stefan Verkerk / News United De auto brandde volledig uit. Op de achtergrond het tankstation langs de A28.
Een Nederlander is afgelopen nacht aan een mogelijke ramp ontsnapt. De auto van de man vloog in brand onder de overkapping van een tankstation langs de snelweg. De bestuurder bedacht zich geen moment en duwde de wagen eigenhandig weg van het gevaar.

De Nederlander reed rond 03.00 uur over de snelweg A28 vanaf Zwolle richting Amersfoort toen zijn auto net na de afrit Wezep begon te sputteren. 

De man zette zijn auto aan de kant bij het tankstation om te kijken wat er loos was. Toen hij zijn bolide opnieuw probeerde te starten, volgde echter een flinke steekvlam. Er ontstond direct veel rook en de man bedacht zich geen moment: hij duwde de brandende auto eigenhandig onder de overkapping van het tankstation vandaan. Enkele minuten later stond zijn wagen volledig in brand. De vlammen sloegen hoog boven de auto uit.

Brandstof

De brandweer van Wezep was snel ter plaatse en heeft de auto met schuim geblust. Omdat de brandstoftank nog voor driekwart vol zat, stroomde een aanzienlijke hoeveelheid benzine de (gesloten) riolering in. De brandweer heeft daarom metingen uitgevoerd en besloten om extra water toe te voegen aan de riolering. De benzine op het wegdek werd met speciaal materieel opgeruimd. Een bergingsbedrijf heeft de auto opgehaald.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo Marien

    Goed gedaan maar benzine en elektrische wagens, neen bedankt. Graag een diesel aub.