Sneeuwstorm teistert grote delen van de VS

In Chicago probeert een man met een sneeuwruimer de weg begaanbaar te maken. In de stad en omgeving viel tussen de 10 en 25 centimeter sneeuw.
AFP In Chicago probeert een man met een sneeuwruimer de weg begaanbaar te maken. In de stad en omgeving viel tussen de 10 en 25 centimeter sneeuw.
Een felle sneeuwstorm en ijzige kou zorgen voor grote problemen voor het openbare leven in grote delen van de Verenigde Staten. Van Kansas in het midden-westen tot in New England in het noord-oosten leveren sneeuw en ijs problemen op, net nu de VS een verlengd weekend heeft.

Verschillende delen van de VS kampen met een zware sneeuwstorm die de naam ‘Harper’ kreeg. Sinds vrijdag zijn zo’n 5.000 vluchten gecanceld. In Chicago slipte een vliegtuig van de besneeuwde landingsbaan op de internationale luchthaven O’Hare. Niemand raakte gewond, alle 129 inzittenden konden via noodtrappen het vliegtuig verlaten.

In Kansas kwam een sneeuwruimer om het leven toen zijn truck van de weg raakte en over de kop sloeg. De gouverneur van de staat, waar in korte tijd tot zo'n 25 centimeter sneeuw viel, riep de noodtoestand uit.

De storm trok zaterdag en zondagochtend richting het noord-oosten, New England en New York. Weersvoorspellingen melden een mogelijk sneeuwdek van tot 46 centimeter sneeuw. In de staat New York kondigde gouverneur Andrew Cuomo een verbod op de snelwegen af voor vrachtwagens met aanhanger en bussen, om de sneeuwploegen en hulpdiensten vrije doorgang te garanderen. “Verder dring ik er bij automobilisten op aan om niet de weg op te gaan, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Het zullen een paar zware dagen worden”, zei hij in een verklaring.

Ook de stad New York bereidt zich voor op een centimeters dik pak sneeuw. Daar zou de sneeuwval ook snel omslaan in regen, met mogelijk ijzel tot gevolg, en met ijzige wind. Ook burgemeester Bill de Blasio van de stad riep inwoners op zoveel mogelijk binnen te blijven.

De sneeuw zorgt niet alleen maar voor problemen. Jong én oud vermaken zich ook op hun sleeën.
AFP De sneeuw zorgt niet alleen maar voor problemen. Jong én oud vermaken zich ook op hun sleeën.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pieter Martens

    Gewoon jaarlijks terugkerend gebeuren.

  • Gerard Braeckmans

    Eigenlijk een normaal fenomeen dat elk jaar terugkeert.

  • Jacques-Philippe Leclerc

    Californië heeft meer regen gehad (12.5 centimeter) in de laatste 4 dagen, dan in de laatste 5 jaar. De "Sierra" heeft nu meer dan 6 meter sneeuw. En de winter is net begonnen.