Snackbar Nijmegen mogelijk in brand gestoken

EPA
De politie sluit niet uit dat de snackbar Ugala in de Nederlandse stad Nijmegen vrijdagochtend vroeg in brand is gestoken. Dat heeft een woordvoerder gezegd. Bij de daaropvolgende brand die een seniorencomplex trof, vielen vijf zwaargewonden. Ruim 36 bewoners raakten gewond. Onder omwonenden die vroeg op straat stonden ging het gerucht dat er een brandend voorwerp in de snackbar was gegooid, maar dat kan de politie nog niet bevestigen.

De brand begon in het midden van de zaak en breidde zich in eerste instantie naar de achterzijde uit. Daar sloegen de vlammen langs de gevel van een woonzorgcentrum van vijf verdiepingen. Op het dak stortte een gebouw met technische voorzieningen in.

Alle 71 appartementen boven de uitgebrande cafetaria zijn ontruimd. De bewoners moeten in elk geval de nacht van vrijdag op zaterdag elders doorbrengen. Een aantal woningen boven en naast de cafetaria heeft brandschade en gesprongen ramen. De andere appartementen hebben bijna allemaal rook- en roetschade. De brandweer heeft nog geen schatting van het totale schadebedrag.