Sluipschutter doodt Belgische ex-zaalvoetballer in Aleppo

Kamal Aharchi maakte in de jaren 2000 furore als zaalvoetballer in België. Samen met zijn tweelingbroer speelde hij zelfs bij de Belgische nationale ploeg.
kos Kamal Aharchi maakte in de jaren 2000 furore als zaalvoetballer in België. Samen met zijn tweelingbroer speelde hij zelfs bij de Belgische nationale ploeg.
Er is opnieuw een Belgische Syriestrijder gesneuveld in Syrie: Kamal Aharchi, een man van 36 uit Brussel. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Aharchi was een talentvolle zaalvoetballer in ons land, maar radicaliseerde en trok naar Syrië. Eind januari is hij in de buurt van Aleppo gedood.

Kamal Aharchi maakte in de jaren 2000 furore als zaalvoetballer in België. Samen met zijn tweelingbroer speelde hij zelfs bij de Belgische nationale ploeg. De voorbije jaren radicaliseerde de man en trok hij samen met zijn vrouw en dochter naar Syrië. In september 2015 moesten de twee broers voor de correctionele rechtbank van Brussel verschijnen voor deelname aan activiteiten van een terroristische organisatie. Kamal werd toen bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel, zijn broer kreeg een celstraf van vier jaar, waarvan 40 maanden effectief. Hij zit zijn straf nog altijd uit.

Eind januari is Aharchi om het leven gekomen in Al-Leramoon, een district van de Noord-Syrische stad Aleppo. Een sluipschutter zou hem doodgeschoten hebben toen hij op wacht stond. Zijn dood werd meegedeeld op Twitter. Volgens die berichten was zijn strijdersnaam Abu Cinan Al-Maghribi.