Slowaakse journalist vermoord na onderzoek naar fraude met links naar overheid

De 27-jarige onderzoeksjournalist Ján Kuciak onderzocht belastingfraude door zakenlieden die banden hebben met de regeringspartij.
Twitter / Radio Slovakia Int. De 27-jarige onderzoeksjournalist Ján Kuciak onderzocht belastingfraude door zakenlieden die banden hebben met de regeringspartij.
Een Slowaakse journalist is het voorbije weekend in zijn huis doodgeschoten. Ook zijn verloofde werd vermoord in hun huis in Velka Maca, 65 kilometer ten oosten van de hoofdstad Bratislava.

De 27-jarige Ján Kuciak was onderzoeksjournalist bij het Slowaakse Aktuality.sk. Hij onderzocht belastingfraude door zakenlieden die banden hebben met de regeringspartij. Volgens de politie is het aannemelijk dat het stel is vermoord wegens het speurwerk van de journalist.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.