Slowaak overleden nadat buurman hem met staaf op hoofd slaat en lichaam achter auto voortsleept om te luide muziek

Archiefbeeld.
AP Archiefbeeld.
Na een geschil over luide muziek heeft een man in Slowakije zijn buurman op brute wijze aangevallen en vermoord. Het incident gebeurde afgelopen weekend in het dorp Poriadie in het westen van het land, zegt een politiewoordvoerder.

De situatie escaleerde toen de jongste zijn oudere buurman beleefd vroeg om de muziek wat zachter te zetten. Daarop reageerde de 65-jarige door herhaaldelijk met een ijzeren staaf op het hoofd van zijn buurman te slaan. Vervolgens bond hij het slachtoffer met een touw aan zijn auto en sleepte hem ongeveer een kilometer over een bospad. 

De man bedreigde daarna de vriendin van het slachtoffer en reddingswerkers die de nog levende buurman te hulp wilden komen, met een machete. Het slachtoffer stierf daarna ter plaatse.

Op sociale media reageerden veel mensen met afgrijzen op het incident. Bij een huiszoeking in het huis van de dader werden illegale wapens ontdekt. De burgemeester van de gemeente zei tegen de krant 'Novy Cas' dat het slachtoffer pas een jaar geleden naar het dorp was verhuisd om paarden en schapen te houden en zich te wijden aan agrotoerisme.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lucien Mertens

    En weer valt het op dat met dergelijke egoïstische mensen niet te praten valt, integendeel, het is enkel maar olie op het narcistische vuur...de wet ontwijkt hier gemakkelijkheidshalve een grote verantwoordelijkheid en neemt klachten over lawaaioverlast niet/nooit ernstig. Met soms, net als hier, grote gevolgen.