Sloveens Adria Airways laat vliegtuigen voorlopig niet opstijgen uit geldnood

Foto ter illustratie.
Thinkstock Foto ter illustratie.
De Sloveense luchtvaartmaatschappij Adria Airways schort voorlopig haar vluchten op uit financiële ademnood. Vandaag en morgen stijgen geen toestellen van de maatschappij meer op, zo kondigde het bedrijf deze nacht aan. 

De beslissing om de vliegoperaties tijdelijk op te schorten, komt er omdat de maatschappij geen geld heeft om de operaties te verzekeren. Alle vliegoperaties van en naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana, Pristina in Kosovo en Tirana in Albanië zijn opgeschort.

"Het bedrijf zoekt op dit moment intensief naar oplossingen samen met potentiële investeerders", staat in een persbericht. Passagiers krijgen de raad om contact op te nemen met de verkooppunten waar ze hun tickets hebben gekocht. 

500 werknemers

Adria Airways vliegt onder meer tussen de Sloveense hoofdstad en Brussels Airport. Op de website van de luchthaven staan alvast vier retourvluchten naar Ljubljana geschrapt, twee op dinsdag en twee op woensdag.
De Sloveense luchtvaartmaatschappij telt ongeveer 500 werknemers en heeft een vloot van 20 vliegtuigen. De maatschappij bestaat sinds 1961 en maakt sinds 2004 deel uit van Star Alliance.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc De Wilde

    Komt binnenkort wel goed.

  • Wim Eggermont

    Oeps. Nen hete herfst op komst in de reiswereld

  • danny janssens

    het begin van een kettingreactie en van de grote wereldcrisis