Slovakije bereid om Syrische weeskinderen op te vangen

Syrische weeskinderen in een weenhuis in Jarablus in het noorden van Syrië in mei 2018.
AP Syrische weeskinderen in een weenhuis in Jarablus in het noorden van Syrië in mei 2018.
Slovakije zou misschien toch enkele tientallen Syrische weeskinderen kunnen opvangen. Dat verklaarde de Slovaakse premier Peter Pellegrini gisteren. Tot nu toe stond Slovakije weigerachtig tegenover het opvangen van vluchtelingen, net als bijvoorbeeld Hongarije en Polen.

In een interview in de marge van de Globsec Tatra Top geeft de Slovaakse premier toe dat zijn land voldoende rijk is om "tien, twintig of dertig kinderen" op te vangen, die zich momenteel in vluchtelingenkampen in Griekenland bevinden. 

Deze kinderen vormen volgens Pellegrini immers geen bedreiging voor de Slovaakse cultuur of samenleving. "Ze zullen een Slovaakse opvoeding krijgen, onze taal en onze cultuur leren", klonk het. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Grosemans

  Al die landen die weigeren vluchtelingen op te nemen, geen Europese subsidies meer. Niet solidair met de andere landen, dan ook geen centen meer.

 • Alain Verdeyen

  Prachtig! Die mensen hebben het hart op de juiste plaats.

 • Marina Martens

  Dat Europa hier eens een voorbeeld aan neemt. Chapeau slovakije

 • Christophe Moser

  Geef ze maar eens ongelijk!!

 • Luc De Bruyn

  En gelijk hebben ze