Slovaakse premier ziet "internationale samenzwering" tegen hem onder leiding van miljardair George Soros

De Slovaakse regeringsleider Robert Fico.
EPA De Slovaakse regeringsleider Robert Fico.
Na de dubbele moord op een onderzoeksjournalist en diens verloofde heeft de Slovaakse regeringsleider Robert Fico gewag gemaakt van een "internationale samenzwering" tegen hem. Volgens Fico heeft president Andrej Kiska in september 2017 samengezeten met de Amerikaanse miljardair George Soros en plannen gesmeed om de door Fico's sociaaldemocratische partij geleide driepartijenregering te doen vallen.

De 27-jarige journalist Jan Kuciak werd met een kogel in het hoofd en een in de borst gedood door onbekenden. Zijn dood werd onmiddellijk gelinkt aan een artikel waaraan hij bezig was en dat samenwerking tussen Italiaanse maffiosi en Slovaakse regeringsleden zou onthullen. 

"Wat zich hier na de moord op een journalist heeft afgespeeld, wijst duidelijk op een poging om de (Slovaakse) staat totaal te destabiliseren", zei Fico. Ook bij de Hongaarse premier Viktor Orban is de naam van Soros en diens Democracy Foundation al herhaaldelijk gevallen als politieke stoorzender. 

Migratiegolf

De van oorsprong Hongaarse "filantroop" wil, aldus de theorie van de Midden-Europese regeringsleiders, Europese landen of zelfs de hele EU doen instorten door, onder andere, de enorme migratiegolf naar Europa uit te lokken. Soros, aldus Orban, misbruikt ook ngo's om regeringen die hem niet aanstaan te doen vallen.

George Soros wil, volgens de theorie van de Midden-Europese regeringsleiders, Europese landen of zelfs de hele EU doen instorten door.
REUTERS George Soros wil, volgens de theorie van de Midden-Europese regeringsleiders, Europese landen of zelfs de hele EU doen instorten door.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yacine Rochdi

    dat roept alex jones toch al jaren aan een stuk?? die soros moet gestopt worden. Bedankt aan HLN om dit artikel te posten. De mensen hebben recht op de waarheid. Keep it coming :-)