Sleutel helpt bij identificatie van lichaam in kist op oevers van Franse rivier

AFP
Het in een kist vastgebonden lichaam dat in juli 2011 werd gevonden in de haven van de Franse stad Lorient, is verder geïdentificeerd dankzij een sleutel. Dat meldt de krant France Ouest online. Het slachtoffer had de sleutels bij zich.

Op 13 juli 2011, in de haven van Lorient in het Franse Morbihan, ontdekten twee vakantiegangers een enorme kist die op het water dobberde. Toen de politie de kist uit het water had gehaald, ontdekten ze een lichaam dat met voeten en polsen was vastgemaakt. Het gezicht van het slachtoffer was onherkenbaar doordat het met tape was bedekt.

Eerste analyses op het lichaam konden niet achterhalen wie het slachtoffer was. Noch een gezichtsconstructie, noch een oproep aan getuigen, hielpen het onderzoek een stap verder. Er werden enkel een riem van een Italiaans merk en een veiligheidssleutel gevonden bij het slachtoffer.

Na achttien maanden onderzoek zijn speurders er eindelijk in geslaagd om de herkomst van de sleutel, waarvan er slechts 400 exemplaren bestaan in Frankrijk, te achterhalen. Door die enkele piste te volgen, hebben speurders de identiteit van het slachtoffer verder kunnen achterhalen.

Het gaat om een man van ongeveer vijftig jaar oud die in een massagesalon werkt in de regio van Parijs. Deze informatie moet het onderzoek een duwtje in de rug geven.