Ga naar de mobiele website
^ Top

Slechts 36 procent van de Fransen tevreden over eerste maanden van Macron

AFP
Slechts 36 procent van de bevolking is bijna honderd dagen na de verkiezing van Emmanuel Macron tot president van Frankrijk tevreden over zijn aanpak. Dat blijkt uit een bevraging dat het bureau voor opinieonderzoek Ifop uitvoerde voor de krant Le Figaro. Zijn voorganger François Hollande kreeg na zijn verkiezing in 2012 in een tussenbalans rond hetzelfde tijdstip de goedkeuring van nog 46 procent van de bevraagden.

"De Fransen verwachten resultaten en een verduidelijking van de hervormingen", zegt Ifop-expert Jérôme Fourquet in 'Le Figaro'. De voorbije weken hadden verschillende peilingbureaus al een daling in de populariteit van Macron vastgesteld. "De Fransen hebben begrepen dat inspanningen zich onmiddellijk opdrongen en dat beloningen eventueel later komen", aldus Fourquet. Verschillende initiatieven van de sociaalliberale president en de regering werden in de peiling overwegend negatief beoordeeld.

Vooral de aangekondigde daling van de woonpremie met vijf euro per maand voor mensen met een laag inkomen valt bijzonder slecht: 60 procent van de bevraagden is daarover ontevreden, 26 procent ziet dat wel zitten. Over de omstreden versoepeling van het arbeidsrecht is 51 procent ontevreden.  31 procent laat zich daar wel positief over uit.

De besparingsmaatregelen in vele ministeries krijgen met 57 procent wel heel wat bijval. Die hervormingen zijn nodig om dit jaar onder de Europese alarmdrempel van 3 procent van het bruto binnenlands product te blijven.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jacques Pauwels

  Het was te verwachten...de zonnekoning valt van zijn sokkel.

 • Ook een mening

  Tja, dan hadden die ontevreden Fransen maar Le Pen moeten stemmen. Eigen schud dikke bult.

 • Erwin Lauwens

  Niet heel beter dan Trumpie. Toen veel tamtam nu? De grote stilte waarschijnlijk.

 • Y. V.

  Men moet de man wel een kans geven he? Geef hem minstens een jaar.

 • Marc Vinck

  Logisch, heeft nog NIETS gedaan en alle Europese leiders zien hem als held.???

Meld een bug