Slechte reclame blijkt schot in de roos! Grootste ‘rotkat’ ter wereld heeft nieuwe thuis gevonden

De kat is klaar om naar haar nieuwe thuis te gaan.
Mitchell County Animal Rescue De kat is klaar om naar haar nieuwe thuis te gaan.
De advertentie van een dierenasiel uit de Amerikaanse staat North Carolina loog er nochtans niet om: Perdita was de grootste rotkat ter wereld. Wie durfde het aan om haar te adopteren? Maar kijk, slechte reclame is ook reclame. Perdita heeft zowaar een warme thuis gevonden waar ze haar vervelende zelf zal kunnen zijn.

Het Mitchell County Animal Rescue had er een paar weken geleden geen doekjes om gewonden. In een doodeerlijke post op Facebook klonk het dat het om te grootste ‘rotkat’ ter wereld ging die een nieuw baasje zocht.

“Deze kat is nu eenmaal niet geschikt voor hartlijders, laat staan dat je ze zonder handschoenen zou aanpakken”, zo stond er te lezen. “We dachten dat ze ziek was. Maar ze is gewoon erg hufterig.”

De strategie om onomwonden te zeggen waar het op staat, bleek in het verleden succesvol, zo vertelde directrice Amber Lowery. En ook nu heeft deze tactiek haar vruchten afgeworpen. Want er bleken meerdere kandidaten open te staan voor het bijzondere karakter van deze kat.

Tijdens een ‘meet en greet’ kwamen Joe en Betty uit Monroe County als de meest geschikte baasjes uit de bus. En zo kwam het dat de kat zich mocht opmaken voor een verhuis naar haar nieuwe thuis bij een liefhebbend echtpaar. De medewerkers van het dierenasiel gaven schoorvoetend toe haar toch erg te zullen gaan missen.

Joe en Betty hebben ondertussen wel een belangrijke beslissing genomen: Perdita krijgt een nieuwe naam. Wie weet was nét die naam verantwoordelijk voor het ‘boosaardige’ gedrag van de kat. Zeg dus voortaan niet meer Perdita, maar wel Noel.

Wie graag haar avonturen wil blijven volgen, kan dat doen op deze kersverse Instagrampagina.

Het ga je goed Noel!
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Janssen

  Je hebt nu eenmaal knuffelkatten en katten die niet willen geknuffeld worden...laat de kat kat zijn en aanvaard haar zoals ze is, knuffelkatten geven ook aan door een klauw als ze genoeg hebben van het geknuffel...@Peter: een kat neem je om voor het dier te zorgen, niet als een meerwaarde voor jezelf..

 • Peter Vrolijk

  Wat is de meerwaarde van zo een kat die je niet kan vertrouwen??

 • Dimitri Mostrey

  Perdita vertaalt niet als 'boosaardig' maar 'verloren' of 'de verlorene'. Per(r)ita in Zuid-Amerikaanse straattaal wil 'een valse' of 'onbetrouwbaar (persoon)' zeggen. Noel was dus een straatkat. Waar niemand zich om ontfermde. Vandaar haar gedrag. Ze is niet opgevoed bij mensen en heeft het daarom moeilijk iemand te vertrouwen. Het komt wel goed. Katten hebben van nature een gezonde dosis mensenkennis. Succes Noel!

 • Rayan El Arami

  Mooie kat. En inderdaad, wat heeft ze misschien allemaal niet meegemaakt. Bovendien: waarom moet een huisdier persé slaafs en altijd schattig zijn? Dit zijn levende wezens met elk hun eigen karakter en gewoontes. Geen pluche knuffel op batterijen. Van mij mag een kat of hond best wat eigenzinnig zijn. Ik moet trouwens ook geen paard zonder enig temperament met het gedrag van een suffe slof.

 • Leslie Depessemier

  Wie weet wat heeft die poes allemaal meegemaakt...? Vandaar haar gedrag allicht. Maar eind goed al goed...: Noel heeft nu haar gouden mandje gevonden! Nog vele gelukkige jaren samen toegewenst Noel, Betty & Joe