Slecht voorteken? Model voor nieuwe brug in Genua valt in stukken

Restanten van de Morandi-brug in Genua.
AFP Restanten van de Morandi-brug in Genua.
In Genua is vandaag een project voor een nieuw viaduct voorgesteld, maar het schaalmodel vloog aan diggelen toen het kort na de persvoorstelling per ongeluk van een tafel werd geduwd.

De brug van de hand van de bekende Italiaanse architect Renzo Piano moet de Morandibrug vervangen die op 14 augustus instortte bij stormweer. De ramp kostte aan 43 mensen het leven. 

De nieuwe snelwegbrug krijgt achttien pijlers in de vorm van de kiel van een schip, en 43 verlichtingspalen. Eén voor elk slachtoffer, zo deelde de regionale autoriteit van Genua mee. "Deze brug zal sober maar niet schriel zijn, veilig en gemakkelijk te onderhouden, zodat ze duizend jaar mee kan en de hele stad zal belichamen", zo werd Piano in de mededeling geciteerd.

Piano en lokale politici stelden hun plannen voor samen met de directie van het autowegbedrijf Autostrade per l'Italia en scheepsbouwer Fincantieri. Na de persconferentie viel een plastic maquette van de brug aan diggelen toen ze per ongeluk van een tafel geduwd werd door de CEO van Autostrade perl'Italia, Giovanni Castellucci. De burgemeester van Genua, Marco Bucci, lachte het voorval weg, zo was te zien in een video op de website Lettera43. "Laten we alstublieft zo niet beginnen", zei hij.

Gouverneur Giovanni Toti (L), architect Renzo Piano (C) en burgemeester Marco Bucci (R).
AP Gouverneur Giovanni Toti (L), architect Renzo Piano (C) en burgemeester Marco Bucci (R).1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy De Smet

    Duizend jaar meekunnen ??? ...tja.....die andere was ook goed voor een paar eeuwen.