Slangen veroorzaken opschudding in Londen

Foto ter illustratie.
THINKSTOCK Foto ter illustratie.
De esculaapslang, die ongeveer 2 meter lang kan worden, teistert sinds enkele weken (opnieuw) de Britse hoofdstad. De slangensoort werd gespot op daken en in bomen en kan volgens kenners katten en kleine honden wurgen.

De slang werd voor het eerst in de jaren 90 gespot in Londen. Sindsdien groeide het aantal gestaag. waardoor ook steeds meer mensen melding maakten van de soort. Steeds meer mensen melden zelf een dergelijke slang gezien te hebben. De laatste maanden werden zo'n dertig esculaapslangen geteld in de omgeving van het Regent's Canal in centraal Londen. Sommige inwoners vrezen dan ook dat de slangen vaker in huizen zullen binnendringen via bijvoorbeeld regenpijpen.

Milde temperaturen
De esculaapslang is een niet-giftige slang die oorspronkelijk afkomstig is uit centraal Europa. Hoewel de slang in staat is kleine honden en katten te wurgen, kiest ze doorgaans vogels en knaagdieren als prooi. De slangensoort staat erom bekend mildere temperaturen te verkiezen en komt vaak voor bij rivieren of beken, waardoor Regent's Canal een ideale plek is.

Over hoe de slangen voor het eerst in de stad opdoken doen wilde theorieën de ronde. Volgens sommigen werden ze losgelaten als wetenschappelijk experiment, terwijl anderen beweren dat de eerste slangen ontsnapten uit de Londense zoo.

"Geen problemen in Wales"
Terwijl de discussie oplaait in Londen, leven de slangen volgens de Daily Mail al decennialang zonder problemen in het noorden van Wales. De slangen ontsnapten daar uit de Welsh Mountain Zoo en volgens Dr. Wolfgang Wuster van de Bangor Universiteit is een poging de niet-problematische slangen uit te roeien een complete verspilling van middelen.