Slachtoffers Jeffrey Epstein laten woede vrije loop in rechtbank

Advocate Gloria Allred (midden) met twee vermoedelijke slachtoffers van Jeffrey Epstein.
AFP Advocate Gloria Allred (midden) met twee vermoedelijke slachtoffers van Jeffrey Epstein.
Hoewel Jeffrey Epstein zichzelf van het leven heeft beroofd, hebben slachtoffers van de vermoedelijke Amerikaanse seksdelinquent vandaag de kans gekregen om hun woede en verdriet te uiten in de rechtbank in New York. 

De zitting van de rechtbank was eigenlijk bedoeld om akte de nemen van de formele seponering van de aanklachten, maar rechter Richard Berman besloot ook vermoedelijke slachtoffers van Epstein uit te nodigen om hun verhalen en gevoelens te delen. 

Verscheidene vrouwen toonden zich woedend dat "lafaard" Epstein door zijn zelfmoord ontsnapt aan berechting. "Het vreet aan me dat ik nooit de kans zal hebben om mijn aanvaller te confronteren in de rechtbank. Ze lieten deze man zichzelf doden en doorkruisten de kans op gerechtigheid voor zovelen", zo citeerde de Britse openbare omroep BBC één van de slachtoffers. 

Epstein beroofde zich begin augustus van het leven in een gevangenis in Manhattan. De zakenman met connecties in de hoogste kringen werd beschuldigd van seksueel misbruik van tientallen minderjarige meisjes. Hij riskeerde 45 jaar celstraf.

Ondanks de seponering van de aanklachten tegen Epstein blijft het openbaar ministerie volgens de Amerikaanse televisiezender NBC de zaak onderzoeken. Er kunnen immers nog steeds aanklachten worden ingediend tegen mogelijke samenzweerders van de miljonair. Volgens de media zou het onderzoek zich vooral kunnen toespitsen op de jarenlange partner van Epstein, Ghislaine Maxwell.

Een vermoedelijk slachtoffer (midden) van Epstein verlaat het gerechtsgebouw in New York.
AFP Een vermoedelijk slachtoffer (midden) van Epstein verlaat het gerechtsgebouw in New York.
Virginia Giuffre, een van de vrouwen die Jeffrey Epstein, beschuldigt van aanranding aan het gerechtsgebouw in New York.
REUTERS Virginia Giuffre, een van de vrouwen die Jeffrey Epstein, beschuldigt van aanranding aan het gerechtsgebouw in New York.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.