Skydiver springt uit vliegtuig en weigert zijn parachute te gebruiken

Vitantonio Capotorto besloot voor zijn laatste vlucht zijn parachute niet te gebruiken.
rv Vitantonio Capotorto besloot voor zijn laatste vlucht zijn parachute niet te gebruiken.
Een ervaren skydiver heeft in Florida zelfmoord gepleegd door bewust zijn parachute niet te openen nadat hij uit een vliegtuig sprong. Dat melden lokale media.

De man, de 27-jarige Vitantonio Capotorto, stuurde zijn vrouw, de 25-jarige Costansa Litellini vlak voor de fatale sprong een video, waarin hij haar vertelde dat hij "niet aan het koord voor de parachute zou trekken en dat hij naar een bijzondere plek zou gaan."

Toen de vrouw het filmpje zag, haastte ze zich naar de club in Deland, waar ze een medewerker smeekte om contact op te nemen met het vliegtuig om de sprong van haar echtgenoot tegen te houden. Maar tegen de tijd dat het lukte om contact op te nemen met het vliegtuig, was de man al gesprongen.

Ervaren skydiver
Het lichaam van de man werd later met zijn gezicht naar beneden gevonden in een veld. Volgens clubleden die samen met Capotorto op het vliegtuig zaten, kwam de man normaal over. "We condoleren zijn familie en vrienden", liet een woordvoerder van de club weten aan de Washington Post.

Capotorto was een ervaren skydiver met meer dan zeshonderd sprongen op zijn naam. De man werkte samen met zijn vrouw voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in parachutetechnologie.

De man is al het vijfde dodelijke slachtoffer in de afgelopen vier jaar voor de skydiving club.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Kurt Vanhoudt

    Zalige kerel.er is leven na de dood