Skivluchten vanuit Antwerpen in gevaar door geldproblemen Powdair

rv
De nieuwe luchtvaartmaatschappij Powdair zit in financiële problemen. Als het Zwitsers-Ierse bedrijf tegen eind deze week niet enkele miljoenen vindt, dreigen onder meer vluchten vanuit Antwerpen naar Zwitserland geannuleerd te worden. Dat meldt Powdair in een mededeling.

Powdair zou zijn vluchten van en naar het Zwitserse Sion normaal gezien op 11 december lanceren. Het bedrijf zegt al ruim 5.000 boekingen te hebben. Verschillende routes vanuit Groot-Brittannië lagen al vast, maar ook vanuit Antwerpen zou de maatschappij wekelijks vijf keer heen en terug vliegen. Woensdag is een lanceringsevenement gepland in Wilrijk.

Twee opties

Het is echter hoogst onzeker dat de maatschappij nog van de grond zal komen. In een mededeling staat dat de belangrijkste investeerder zich onverwacht heeft teruggetrokken "om persoonlijke redenen". Daardoor zijn er nog twee opties: de lancering deze winter uitstellen en de geboekte vluchten terugbetalen, of snel veel geld vinden.

3,4 miljoen euro

Concreet zegt het bedrijf minstens 3 miljoen pond (3,4 miljoen euro) nodig te hebben om in het komende winterseizoen te kunnen opereren en minstens 1 miljoen pond (1,1 miljoen euro) tegen het einde van deze week om een beperkter maar efficiënt vliegschema te kunnen volgen dit seizoen. Investeerders kunnen zich melden via investors@powdair.ski. 
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Guy Custers

    Zwitsers? Hopelijk gaan ze vlug de fles op!!