Shoppende ouders vergeten baby in snikhete auto: jongetje vecht voor z’n leven

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
Een Franse baby van een jaar oud is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat zijn ouders hem in de auto vergeten waren. Het jongetje zat meer dan twee uur vast in het voertuig terwijl het buiten meer dan 30 graden was.

De ouders waren het kind vergeten mee in huis te nemen nadat ze gisteren boodschappen hadden gedaan. Meer dan twee uur lang zat het jongetje opgesloten in de snikhete wagen die voor het huis van het koppel in Gaubertin, in het Franse departement Loiret, geparkeerd stond. Het kind werd uiteindelijk door zijn grootouders aangetroffen, toen die een bezoek aan het gezin wilden brengen. 

De baby werd met ernstige uitdrogingsverschijnselen naar een ziekenhuis in Orléans gebracht. Hij verkeert in levensgevaar, bevestigt het parket van de Franse stad. De ouders van de jongen werden opgepakt, maar na twee uur opnieuw vrijgelaten zodat ze hun doodzieke kind zouden kunnen bijstaan, melden Franse media. Het parket van Orléans is een onderzoek gestart.
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mark germanus

  Die ouders zijn de naam niet waardig, hoe kan je je kind vergeten? Geef ze alle twee 10 jaar gevang en moest het kind sterven 20 jaar.

 • URBAIN CELIS

  niet te geloven, waar denken die mensen toch aan?

 • Anne Onsia

  Mensen, misschien toch iets genuanceerder reageren. Het is ook altijd een van mijn grootste angsten geweest, en ik ben ook nog op mijn werk toegekomen met m’n baby in de auto (1u terugrijden naar de crèche en weer 1u naar het werk). Daarom stond de maxi-cosi nooit achteraan en geen getinte ruiten! Met een goeie ouder zijn heeft dat niets te maken. Met ‘routine’ en hoe de hersenen daarmee omgaan des te meer. Je hebt daar geen controle over.

 • Annie Vano

  Niet zeveren: dit is niet "vergeten", dit is achterlaten. "Hij zal wel oké zijn, we gaan maar een half uurtje weg zijn!" Nalatigheid en verwaarlozing. "We waren hem vergeten" is de go-to uitvlucht, maar wie gelooft dat?

 • Dirk Bytebier

  Kan me niet inbeelden als je weg rijd met uw kind in de wagen dat je deze vergeet wat voor ouders zijn dit , bekommeren zich deze wel om hun kinderen ??