Sherpa breekt met 24ste beklimming van Mount Everest opnieuw record

De Nepalese sherpa Kami Rita Sherpa heeft vandaag zijn eigen wereldrecord gebroken door voor de 24ste keer op de top van de Mount Everest te staan, zo heeft een ambtenaar op het Nepalese ministerie van Toerisme bekendgemaakt. Het was ook de tweede keer op een week tijd dat de man de hoogste berg ter wereld heeft bedwongen.

Kami Rita Sherpa gidst al meer dan twee decennia alpinisten. De 49-jarige bereikte in 1994 voor het eerst het dak van de wereld, 8.848 meter hoog. Vandaag begeleidde hij een groep Indiase bergbeklimmers naar de top.

De sherpa heeft in de laatste 25 jaar maar liefst 35 keer vijf bergkammen van meer dan acht kilometer bedwongen. Vorig jaar rondde hij zijn 22ste beklimming van de Everest af, waarmee hij het record van 21, dat hij met twee andere sherpa's deelde, brak. Vorige woensdag realiseerde hij zijn 23ste exploot. De recordhouder heeft gezegd ermee op te houden alpinisten op de Everest te krijgen na 25 beklimmingen.

 Tot nu toe hebben zo’n 5.000 mensen ooit de Everest met succes beklommen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Dufour

    Respect sir.

  • Eddy Van De Velde

    2 keer op een week? Zal wel niet gans naar beneden gegaan zijn.