Shannon krijgt 46 messteken van haar overspelige echtgenoot: “En toch wil ik nog een gezin met hem stichten”

Michael en Shannon Barnard.
Facebook Michael en Shannon Barnard.
46 messteken heeft Shannon Barnard van haar overspelige echtgenoot geïncasseerd. En toch wil ze nog bij hem blijven. In de rechtbank verklaarde de 21-jarige dat ze Michael vergeven heeft en met hem een gezin wil stichten.

De 25-jarige man ging op 11 januari helemaal door het lint. Shannon kreeg onder meer veertien messteken in de borststreek en tien in de buik. Haar longen begaven het en ze bleef achter met tal van littekens. De jongedame had maar liefst zeventien dagen nodig om in het ziekenhuis te herstellen van haar verwondingen. Daarna keerde ze terug naar haar huis in het Britse dorp Hextable.

De heftige ruzie kwam er twee weken nadat Shannon ontdekt had dat haar echtgenoot haar bedrogen had. Ondanks enkele pittige discussies leek ze zich daar bij neer te leggen. Hij had haar een brief geschreven waarin hij plechtig beloofde haar nooit meer te zullen kwetsen.

“Lever en darmen zwaar beschadigd”
Maar plots sloegen de stoppen dus toch door. “Hij viel haar aan terwijl ze lag te slapen in de zetel”, aldus de openbaar aanklager. “Hij zei dat ze moest sterven en haalde verschillende keren uit. Haar longen, lever en darmen raakten zwaar beschadigd. Met haar armen en handen verdedigde ze zich, ook daar staan dus veel krassen op. Het mag een wonder heten dat ze die martelgang overleefd heeft.”

Twee weken na de feiten legde Shannon nog een bezwarende getuigenis af. “Toen Michael me aanviel, was hij met zijn vader aan het bellen”, vertelde ze tegen de politie. “Ik riep dat hij een mes had, in de hoop dat hij het kon horen. Hij duwde me tegen de grond en ging geknield over me heen leunen. Hij probeerde mijn armen weg te trekken, ik bleef maar roepen. Ik voelde elke messteek even hard. Toen ik zei dat ik mijn vader wilde bellen, antwoordde hij dat ik moest sterven.”

Michael zou pas stoppen toen zijn ouders en een nonkel de woonst kwamen binnenstormen. “’Wat heb je verdomme gedaan?’, vroegen zijn ouders. Ik kon nog net uitbrengen dat hij me wilde vermoorden en dat ik stervende was”, aldus Shannon.

“Of ik hem vergeven heb? Natuurlijk”
In de rechtbank deed de jongedame echter alsof er geen vuiltje aan de lucht was. “Ik wil een toekomst met hem uitbouwen en een gezinnetje stichten. Samen het leven verwezenlijken waar we altijd van droomden”, klonk het uit haar mond. “Ik bezoek hem zo veel mogelijk in de gevangenis. Of ik hem vergeven heb? Natuurlijk.”

Volgens een psychiater leed Michael op het moment van de feiten aan een kortstondige reactieve depressie en is het “hoogst onwaarschijnlijk” dat het hem nog eens overkomt. Ondanks die positieve vooruitzichten veroordeelde het hof hem toch tot twintig jaar cel wegens moordpoging.

“Door het oog van de naald gekropen”
“Je vrouw is door het oog van de naald gekropen”, sprak rechter Philip Statman. “In mijn ogen is ze enkel nog in leven dankzij de snelle medische hulp en de vakkennis van de chirurgen. Ik heb de foto’s van haar lichaam gezien, daaruit blijkt dat ze een pak bloed verloren heeft. En met de littekens zal ze de rest van haar leven moeten leven. Telkens wanneer ze in de spiegel kijkt, zal ze moeten denken aan wat jij haar aangedaan hebt.”

Michael wierp haar nog een kushandje toen hij weggeleid werd. Shannon verkoos in de rechtszaal om naast zijn ouders te gaan zitten, haar familie zat apart.
48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • germaine asselbergs

  Goe zot.

 • Jean-Paul Haesen

  Zelfs aan gek zijn, zijn er grenzen!!

 • Wouter Van de Walle

  Hoe achterlijk kunt ge eigenlijk zijn..

 • ivan DEJONGHE

  goede rechter die heeft beslist voor de veiligheid van de vrouw hopelijk na 20 jaar is ze bij haar verstand , denk eerder dat zij ziekelijk is en behandeld zal moeten worden

 • johannes van heurck

  het is simpel ze heeft hem niet vergeven maar word bedreigd met haar leven zo simpel is het