Sessions herinnert zich nu toch omstreden vergadering over Russische connecties

Amerikaans minister van Justitie Jeff Session.
REUTERS Amerikaans minister van Justitie Jeff Session.
Amerikaans minister van Justitie Jeff Sessions kan zich nu toch een vergadering herinneren waarin een campagnemedewerker zou hebben gesproken over zijn Russische connecties. De bewindsman verklaarde tegenover een commissie van het Huis van Afgevaardigden dat hem niet in detail bijstaat wat destijds is gezegd.

De bijeenkomst uit maart 2016 ligt weer onder een vergrootglas omdat de minister eerder verklaarde dat hij niet op de hoogte was van contacten tussen campagnemedewerkers en de Russen. Later bleek dat adviseur George Papadopoulos tijdens de bijeenkomst zei dat hij via zijn contacten kon helpen bij het regelen van een ontmoeting tussen president Poetin en Donald Trump.

Bij die bijeenkomst was destijds ook Sessions aanwezig. Hij zou Papadopoulos naar verluidt hebben teruggefloten. "Ik meen dat ik hem duidelijk wilde maken dat hij niet gemachtigd was om de campagne te vertegenwoordigen ten overstaan van de Russische regering", zei Sessions.

"Nooit gelogen"

De minister benadrukte nooit te hebben gelogen tegen het Congres over contacten tussen de Russen en campagnemedewerkers. "Ik werp de beschuldigingen dat ik ooit onder ede heb gelogen verre van mij", stelde hij.

Sessions ging vandaag ook in op een verklaring van een andere oud-campagnemedewerker, Carter Page. Hij erkende eerder in juli 2016 naar Moskou te zijn gereisd. Page sprak daar Russische functionarissen, maar deed dat naar eigen zeggen niet namens de Trump-campagne.

Page zou Sessions terloops hebben verteld over zijn geplande Ruslandreis, maar de minister zei zich daar niets van te kunnen herinneren. Hij benadrukte de verklaring van Page niet tegen te spreken.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel De Bock

  Jeffke begint het blijkbaar een beetje warm te krijgen.

 • jean petermans

  Tactisch is het duidelijk wat de Trumpgenoten doen,, enkel nadien herinneren wat niet meer onomstotelijk weerlegbaar is

 • Francis Aerts

  Zijn vergeetpilleke vergeten te nemen

 • Diane Bernaerts

  Dat selectief geheugen toch, hé! En Papadopoulos heeft al toegegeven dat hij gelogen heeft tegen de FBI, dus het zou me veronderen als Sessions niét gelogen heeft. En de gesprekken van Kushner en Don jr. hadden natuurlijk ook niets te maken met de Trump-campagne?