Seriemoordenaar bekent zeven moorden op Cyprus

Agenten troffen gisteren op Cyprus het levenloze lichaam aan van een vrouw.
EPA Agenten troffen gisteren op Cyprus het levenloze lichaam aan van een vrouw.
Een 35-jarige man, een commandant van de Cypriotische Nationale Garde, heeft bekend dat hij vijf vrouwen en twee meisjes heeft vermoord op Cyprus. Dat meldden Cypriotische media. Op aanwijzingen van de man vond de politie gisteren een derde lichaam nadat eerder in een mijnschacht al twee vermoorde vrouwen waren ontdekt.

De dader zou een Griekse militair zijn. Hij ontmoette zijn slachtoffers, vooral van Aziatische afkomst, via datingsites. De twee vermoorde meisjes zijn kinderen van vrouwen die hij doodde. Het gaat om de eerste seriemoordenaar ooit op het eiland.

President Nicos Anastasiades van de Grieks-Cyprioten heeft de bevolking opgeroepen kalm te blijven.

De politie trof in april de levenloze lichamen van twee vrouwen aan in een verlaten mijnschacht. Speurders vermoeden dat het om twee Filipijnse vrouwen gaat die in mei en augustus 2018 als vermist werden opgegeven.

Op basis van de getuigenis van de gearresteerde militair worden nog drie andere mogelijke slachtoffers gezocht. De man zou gisteren meer informatie gegeven hebben over een bijkomend slachtoffer “van Indiase of Nepalese afkomst” dat in de zomer van 2018 werd vermoord. Hij bekende ook dat hij een Roemeense vrouw en haar minderjarige dochter om het leven had gebracht, aldus een bron bij de politie.

Gisteren werd een derde lichaam teruggevonden op een schietbaan op zo’n 14 kilometer van de plek waar eerder al twee lijken werden aangetroffen.
AP Gisteren werd een derde lichaam teruggevonden op een schietbaan op zo’n 14 kilometer van de plek waar eerder al twee lijken werden aangetroffen.
Politieagenten op de plek waar gisteren een derde lichaam werd aangetroffen.
REUTERS Politieagenten op de plek waar gisteren een derde lichaam werd aangetroffen.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Boutsen

    In België laten ze die vrij onder strenge voorwaarden, mits een psychologisch onderzoekje.

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Hoe is dat mogelijk zulke moorden te doen aan onschuldigen!!!??