Seriemoordenaar (23) reist mee met kermis en doodt minstens drie vrouwen

Moordverdachte James Michael Wright (23).
AP Moordverdachte James Michael Wright (23).
Een Amerikaan die van stadje naar stadje rondtoerde met een kermis heeft bekend twee vrouwen en een 17-jarig meisje te hebben vermoord. James Michael Wright (23) doodde de slachtoffers op een tijdspanne van nog geen drie weken. De politie in Virginia beschouwt hem als een seriemoordenaar.

De twintiger ontmoette de vrouwen via zijn werk en nam hen mee naar zijn woonplaats Mendota (Virginia) waar hij hen doodschoot, maakte de politie maandag bekend. Hij pleegde de moorden tussen 28 februari en 17 maart. Het vuurwapen waarmee hij toesloeg is terecht.

Wright werkte als onderaannemer voor een kermisbedrijf dat langs de Oostkust rondtrok. Een van zijn slachtoffers is de 17-jarige Joslyn Alsup, zij is de dochter van een kermisexploitant die aan het bedrijf is verbonden. De twee andere slachtoffers zijn geïdentificeerd als Elizabeth Marie Vanmeter (22), een vrouw met een geestelijke beperking, en Athina Hopson (25). Zij werden in maart in de staat Tennessee als vermist opgegeven.

Aanrijding met schoolbus

Op de avond van 17 maart haalde Wright zijn laatste slachtoffer Athina Hopson op. De vrouw was krap bij kas en was tijdelijk ingetrokken bij haar nicht. Ze was tegen betaling bereid zijn woning te komen poetsen. Wright raakte twee dagen later met zijn pick-uptruck betrokken in een aanrijding met een schoolbus. De kinderen op weg naar school en de buschauffeur bleven ongedeerd. Wright liep verschillende breuken op en moest per helikopter naar het ziekenhuis worden overgebracht. Hij deelde dat zelf mee in een facebookbericht.

Familieleden en vrienden wensten hem veel beterschap, maar een van de reacties was van andere aard. “Heb jij Athina gezien? Ze is vermist. Mensen zeggen dat ze bij jou was, ik ben haar vader, dit is mijn telefoonnummer”, was er te lezen. Ook Athina’s nicht contacteerde Wright. Zij vermoedde dat de man loog waarop ze de politie op de hoogte bracht.

Speurders troffen in de tot schroot herleide pick-uptruck de gsm van Athina Hopson aan. Bij een huiszoeking in en rond zijn woning werden de lichamen van Vanmeter en Alsup aangetroffen. Het ene lichaam werd in een ondiepe put aangetoffen, het andere lag onder enkele blokken hout.

De twintiger verklaarde aan de speurders dat hij Hopsons lichaam ‘s nachts uit zijn wagen had gegooid en het vermoedelijk in een rivier is gerold.

Heeft Wright nog meer doden op zijn geweten? Verschillende politiekorpsen onderzoeken alle onrustwekkende verdwijningen nabij de plaatsen waar de kermis halt hield. Wright bracht in zijn verhoor aan dat hij de vrouwen telkens neerkogelde na een ruzie, hij betwist de voorbedachte rade. Indien hij wordt veroordeeld, riskeert hij de doodstraf.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • krista notelaars

    Pas 23 jaar en al seriemoordenaar dan moet je goed zot zijn niet om los te lopen, wat bezielt iemand om zoiets te doen.