Sergej Skripal niet langer kritiek na vergiftiging

De plaats in Salisbury waar Skripal en zijn dochter vergiftigd werden teruggevonden.
AFP De plaats in Salisbury waar Skripal en zijn dochter vergiftigd werden teruggevonden.
De 66-jarige Russische ex-spion Sergej Skripal bevindt zich niet langer in kritieke toestand. Dat hebben zijn artsen in het Britse stadje Salisbury meegedeeld.

Zijn toestand verbetert snel, klinkt het. 

Volgens de medische directeur van het ziekenhuis in Salisbury, reageert de ex-spion goed op zijn behandeling. Hij ligt net als zijn 33-jarige dochter Yulia al meer dan een maand in het ziekenhuis, nadat ze bewusteloos waren aangetroffen na vergiftiging met het zenuwgas novitsjok.

Na de vergiftiging op 4 maart in Salisbury legde de Britse regering de schuld voor de aanval bij Moskou. Daarop beslisten bijna dertig landen om alles samen meer dan 140 Russische diplomaten het land uit te zetten. In een tegenzet stuurde Rusland, dat zijn betrokkenheid ontkent, evenveel diplomaten terug naar hun land.

Gisteren al verspreidde Scotland Yard in naam van Skripals dochter Yulia een mededeling dat haar gezondheidstoestand verbeterde. Haar gezondheidstoestand van zijn dochter verbetert inderdaad "dagelijks", bevestigde arts Christine Blanshard. "Ze wacht met ongeduld de dag af dat ze het ziekenhuis zal kunnen verlaten." 

De arts zegt ook dat er daarvoor nog geen datum gekend is. "In tussentijd heeft Yulia gevraagd om privacy", aldus nog de dokter.

Skripals dochter Yulia.
REUTERS Skripals dochter Yulia.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • andy de wolf

  Straf he, het zwaarste gifgas overleven zonder schade. Nog een sjans dat de politie in de uk blijkbaar atropine op zak heeft, en binnen de 2 minuten aanwezig was om dat in te spuiten. Dan ook nog een geluk dat deze inspuiting geen schade veroorzaakt heeft. Vinden de voorstandertjes van de uk dit nu ook ni een beetje raar?

 • Paul Corvair

  Misschien komen we te weten wat er echt gebeurd is?

 • RENE LENAERTS

  En als hij nu durft praten krijgt hij wel een spuitje van MI6.

 • Pascal Simons

  Ik vind dit "positief" voor de Russen, zij zouden (dankzij hun kennis) waarschijnlijk niet gefaald hebben. Voorts spreek ik me natuurlijk nergens over uit, zulke zaken blijven verfoeilijk.

 • Jan De Vos

  Hopelijk komt de waarheid uit, een dubbelspion heeft vele vijanden.