Seoel kondigt unilaterale sancties af tegen Noord-Korea

Demonstranten verwelkomen president Trump in Seoel.
REUTERS Demonstranten verwelkomen president Trump in Seoel.

Zuid-Korea heeft vandaag een nieuwe reeks unilaterale sancties afgekondigd tegen Noord-Korea, aan de vooravond van het bezoek van VS-president Donald Trump aan Seoel. Trump is op een tour van twee weken door Azië, een reis die gedomineerd wordt door de Noord-Koreaanse nucleaire ambities.

Achttien Noord-Koreaanse bankiers in China, Rusland en Libië, die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij het Noord-Koreaanse bewapeningsprogramma, zijn toegevoegd aan een zwarte lijst. Dat staat in een persbericht op de website van de Zuid-Koreaanse regering. "Deze individuen hebben in het buitenland gewerkt, ze vertegenwoordigden de Noord-Koreaanse banken en waren betrokken bij de financiering van de ontwikkeling van massavernietigingswapens", zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht. 

Sancties
De Verenigde Staten hadden al sancties uitgevaardigd tegen de achttien bankiers. De aankondiging komt er aan de vooravond van het bezoek van Trump aan Zuid-Korea. Trump beschuldigde de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-In er al van dat hij zich te verzoenend zou opstellen tegen Noord-Korea.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sobek Wessels

    Al die sanctie's treffen die dictator en zijn vazallen niet, alleen maar de gewone burgers die dan ook massaal honger lijden en afzien door die sanctie's ! Die Dictator wordt vetter en vetter en heeft alle luxe ondanks de jaren lange sanctie's ?

  • Didi Verstrae

    Het zal ook enigste land zijn ook die zegt welkom Trump?