Selfie met pistool wordt jongen (15) fataal

thinkstock
Een scholier in India is overleden bij het nemen van een selfie. Niet alleen schoot hij een kiekje van zichzelf, hij schoot ook het handgeweer af waarmee hij trots poseerde.

De 15-jarige Ramandeep Singh trok per vergissing de trekker over van de revolver van zijn vader terwijl hij vrijdag in Pathankot, in de deelstaat Punjab, zijn breedste glimlach aan het toveren was voor een fotografisch zelfportretje. De kogel ging door zijn hoofd. Singhs levenslied was zondag, twee dagen na zijn opname in het ziekenhuis, uitgezongen.

In India hebben selfies de voorbije maanden al meer doden geëist. Zo kwam in januari een tiener in Chennai aan zijn einde door voor een selfie te poseren op een treinspoor, vermoedelijk tijdens het spitsuur. In Mumbai viel diezelfde maand een universiteitsstudente al selfie-poserend in de zee en verdronk ze. Ook een man die haar trachtte te redden, kwam daarbij om, hoewel hij geen gsm bij zich had.

Door die voorvallen heeft de politie in het voormalige Bombay al "geen selfie-zones" gecreëerd.

Wereldwijd hebben de voorbije drie jaar 49 pogingen tot selfie een dodelijke afloop gekend. Het merendeel van die tragedies, 19, vonden plaats in India.