Seksspel loopt helemaal mis: Britse twintiger (24) in de cel na overlijden jonge vrouw (21)

Laura Huteson overleefde de SM-vrijpartij, die gebeurde onder invloed van alcohol en drugs, niet.
Twitter Laura Huteson overleefde de SM-vrijpartij, die gebeurde onder invloed van alcohol en drugs, niet.
Een Brit die per ongeluk een vrouw de keel doorsneed tijdens een seksspel, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De rechter verweet de 24-jarige Jason Gaskell bewust het leven van het slachtoffer in gevaar te hebben gebracht, meldt de BBC.

De man had tijdens het vrijen een mes gepakt en onder meer een halsslagader geraakt van de 21-jarige Laura Huteson. De jonge vrouw overleed aan bloedverlies. De twee hadden elkaar eerder op de dag ontmoet en waren na het nodige drank- en cocaïnegebruik samen in bed beland. Daar gaf Gaskell uiting aan zijn gewelddadige fantasie.

De rechter stelde dat de man vaker messen gebruikte in bed, die hij dan bijvoorbeeld tegen de keel drukte van zijn bedpartners. "Je bewaarde daarom een mes onder je hoofdkussen", zei de magistraat. De moeder van het slachtoffer verweet de man haar gezin te hebben verwoest. Ze zou nauwelijks meer kunnen eten of slapen.

Gaskell heeft de nabestaanden van de vrouw excuses aangeboden. Hij zei zichzelf verantwoordelijk te houden voor de "gebeurtenissen die eindigden in deze afschuwelijke omstandigheden".
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jim Fonteyne

  60 jaar zou mooier zijn.

 • Albert Hessens

  Als dat je ding is, zeg het dan op het voorhand, vraag toestemming en gebruik een rekwisiet? 6 jaar is toch veel te weinig?

 • Jan Sierens

  Moord is daar ook blijkbaar gemakkelijk goed te praten.

 • Ronald Polutnik

  Zes jaar gevangenisstraf , nog eventjes en je krijgt voor moord hier in Europa nog hooguit drie maanden gevangenisstraf .