Seksfeestjes nekken politicus

Een jonge politicus heeft in Zwitserland ontslag genomen uit de gemeenteraad van Yverdon. Fabien Richard (26) heeft ook zijn partijkaart ingeleverd. De druk was te groot geworden na de onthullingen van een krant over zijn lucratieve nevenactiviteiten. Richard organiseerde seksfeestjes. Hij deed dat naar eigen zeggen alleen voor vrienden.

Fabien Richard (26) gebruikte ook zijn 'partij-gsm' om zijn zaakjes te regelen: het ronselen van meisjes en het organiseren van orgiën in de loft waar hij zijn politieke arbeid verrichte. 'Gangbang met Vanessa, een ondeugende en geschoren brunette van 25 met knappe borsten. Ongelimiteerd plezier', luidde het in een van de vele zoekertjes.

Richard organiseerde niet alleen orgiën, hij opende ook een 'massagesalon'. Ook daarbij liet hij zich in met het personeelsbeleid. Richard verdedigt zich nu door te zeggen dat hij de feestjes alleen maar vrienden organiseerde en dat ze geen enkele invloed hadden op zijn politieke activiteiten. Bovendien, zo beweert hij, heeft hij nooit deelgenomen aan de gangbangs. Toch is hij onder druk van collega-politici opgestapt. Volgens de krant Le Matin Dimanche is het niet duidelijk of Richard ook zijn nevenactiviteiten stopgezet heeft. (vsv)