Secretaris-generaal van OAS: "Militaire interventie om regime in Venezuela omver te werpen is optie"

Luis Almagro, secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS)
EPA Luis Almagro, secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS)
De secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro, heeft gisteren verklaard dat hij "een militaire interventie" in Venezuela niet uitsluit om de regering van president Nicolas Maduro "omver te werpen". Almagro houdt hem verantwoordelijk voor de economische, humanitaire en migratiecrisis in het land.

"Wat een militaire interventie betreft om het regime van Nicolas Maduro omver te werpen, denk ik dat we geen optie mogen uitsluiten", zei Almagro op een persconferentie in de Colombiaanse stad Cúcuta. Veel Venezolanen komen via die stad Colombia binnen.

President Maduro beschuldigde Almagro in het verleden al van inmenging. Almagro verdedigde zijn uitspraak door "mensenrechtenschendingen" aan te klagen en te stellen dat de Venezolaanse regering "misdaden tegen de mensheid" begaat. 
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc Lepoudre

  Het land kreunt onder de economische wurging die aangestuurt wordt door de VS. Daarna wordt de schuld in de schoenen geschoven van de regering, pardon "het regime".

 • Paul Jansen

  Venezuela is een olieproducent, dus dat zegt genoeg. Ze zullen nooit in Zimbabwe of noem maar een paar andere landen invallen waar niets te halen valt.

 • Jozef Nagels

  Schande, schande, schande. Of hoe échte democratie niet bestaat. Vanaf het moment dat het arme volk macht bekomt en de rijke elite zich bedreigd voelt, worden niet-democratische hefbomen in stelling gebracht om het land te destabiliseren, een opstand uit te lokken en als dan de regime chance nog niet lukt, moet er manu militari ingegrepen worden, desnoods met behulp van hun vriendjes vanuit het buitenland. Zoveel onschuldig lijden. De wereld is slecht.

 • magda de munck

  Ze gaan terug oorlogje spelen.

 • jos meurrens

  USA is wel lid van de OAS, maar het zijn voornamelijk de zuid - en Midden Amerikaanse landen die het overgrote pak vormen.