Secret Service arresteert man nabij het Witte Huis na aanval op politieagent

Leden van de Secret Service voor het Witte Huis in Washington.
REUTERS Leden van de Secret Service voor het Witte Huis in Washington.
In de marge van het bezoek van de Chinese delegatie aan Washington, in de onderhandelingen over het handelsconflict met de VS, is er een incident geweest. 

De Secret Service deelde mee dat er in de buurt van het Witte Huis iemand opgepakt is, omdat die een politieblokkade gepasseerd zou zijn en een politieagent aangevallen zou hebben. 

Zo zou die persoon in een “tijdelijke beveiligde omgeving” terechtgekomen zijn. De Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, gaf geen verdere informatie.

“Konvooi van Chinese delegatie betrokken bij incident”

Tv-zender NBC meldt op basis van anonieme bronnen dat het konvooi van de Chinese delegatie betrokken was bij het incident. De vertegenwoordigers van de Chinese en Amerikaanse regering onderhandelden gisteren in een gebouw naast het Witte Huis.

Vandaag gaan de gesprekken voort. De Chinese delegatie wordt aangevoerd door de Chinese vicepremier Liu He. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.