Scoutsmeisje gaat confrontatie aan met neonazi

Facebook/Vladimir Cicmanec
Op 1 mei, de traditionele Dag van de Arbeid, was er in de Tsjechische stad Brno een extreemrechtse betoging aan de gang. Het zestienjarige meisje Lucie Myslíková nam met haar plaatselijke scoutinggroep deel aan een tegenbetoging en trotseerde de haat van een neonazi.

Tijdens de betoging wordt het zestienjarige meisje geconfronteerd met een neonazi, die heftig met haar in discussie gaat. Fotograaf Vladimir Cicmanec legde de confrontatie op beeld vast en hoorde hoe het meisje enkele sterke tegenargumenten aanhaalde.

Scouts
Later deelde de World Organisation of the Scout Movement de foto op haar Facebookpagina. "Mensen van alle rangen en standen, waaronder heel wat scouts, kwamen gisteren op straat tijdens een mars van extreemrechts, om hun steun uit te drukken voor waarden als diversiteit, vrede en begrip. Werkend aan een betere wereld!", klonk het trots.

De foto doet denken aan het beeld dat enkele weken geleden de wereld rondging van een jonge vrouw die zich tijdens een betoging in Birmingham niet liet intimideren door een agressieve extreemrechtse man.

Lucie, a Scout from Junák - český skaut, in discussion with a supporter of extreme right movements, in Brno (#CzechRepublic). People from all walks of life, and #Scouts among them, came to the streets during an extreme right march yesterday, to express their support for values of diversity, peace and understanding. Creating a better world! Photo by Vladimír Čičmanec

Lucie, a Scout from Junák - český skaut, in discussion with a supporter of extreme right movements, in Brno (#CzechRepublic). People from all walks of life, and #Scouts among them, came to the...