Schutter van El Paso mikte op Mexicanen

Patrick Crusius.
AP Patrick Crusius.
Patrick W Crusius, de man die beticht wordt van de schietpartij vorige zaterdag in een winkelcentrum in Texas waarbij 22 doden vielen, heeft de politie verteld dat hij mikte op Mexicanen. Dat hebben Amerikaanse kranten bericht.

De verdachte verklaarde dat "Mexicanen zijn doelwit waren", aldus een document in de New York Times.
Volgens het document sprak Crusius openlijk met de politie na zijn arrestatie en zag hij af van zijn zwijgrecht. "Ik ben de schutter", zei hij tot de politie toen hij zijn handen opstak om zich over te geven.

Na zijn formele arrestatie, verklaarde hij aan de instanties dat hij de supermarkt met een aanvalswapen en munitie was binnengestapt. "Eens in de winkel, opende hij het vuur met de AK-47, en schoot meerdere onschuldige slachtoffers neer", aldus het document van speurder Adrian Garcia.

De verdachte reed meer dan tien uren van zijn woonplaats Allen, een voorstad van Dallas, naar de grensstad El Paso (Texas). Crusius beweerde ook dat die lange afstand heeft meegespeeld om zijn doelwit te bepalen, ver van zijn eigen thuisbasis. 

Bij de aanslag vielen ook meer dan twintig gewonden. Acht van de doden waren Mexicanen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.