Schutter terreuraanslagen Christchurch pleit onschuldig

Brenton Tarrant. Archieffoto.
REUTERS Brenton Tarrant. Archieffoto.
De vermoedelijke dader van de aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch, de 28-jarige Australiër Brenton Tarrant, pleit onschuldig. Dat heeft zijn advocaat vandaag bekendgemaakt. In totaal worden Tarrant nu 51 aanklachten van moord, 40 van poging tot moord en 1 van terrorisme ten laste gelegd. Het proces gaat op 4 mei 2020 van start.

In een video vanuit de hoogbeveiligde gevangenis in Auckland, die live werd uitgezonden in het gerechtsgebouw in Christchurch, verklaarde advocaat Shane Tait dat zijn cliënt “niet schuldig pleit voor alle aanklachten”.

Uit psychiatrisch onderzoek blijkt dat Tarrant mentaal in staat is om terecht te staan. Dat is vrijdag bekendgemaakt tijdens de hoorzitting in Christchurch. Daar waren zo’n tachtig slachtoffers van de aanslagen en naasten aanwezig.

Proces van zes weken

Rechter Cameron Mander maakte bekend dat het proces op 4 mei 2020 zal starten. Het zal ongeveer zes weken duren. Op 15 augustus zal een nieuwe hoorzitting plaatsvinden.

Op 15 maart opende de 28-jarige Australische blanke supremacist Brenton Tarrant het vuur in twee moskeeën in de stad Christchurch. Hij maakte in totaal 51 dodelijke slachtoffers, terwijl tientallen mensen gewond raakten.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludovic De Beuckeleer

  iedereen mag zeggen dat hij onschuldig is , het is maar dat de andere het geloven of niet.

 • Mouatassim Adil

  Geen woorden voor!!! Dat ze daarvoor nog moeten nadenken is gwn onmenselijk

 • Steve Van Nieuwenhoven

  Niet schuldig...... na een live stream met alle slachtoffers en hemzelf op beeld.... dat wil ik die advocaat echt zien uitleggen.

 • Diane Bernaerts

  Hoe kan je nu onschuldig pleiten als je op heterdaad betrapt en gearresteerd bent???

 • james black

  Hij denkt dat hij in belgie zit...opsluiten gaat het worden en kan je daar op cipiers schieten!!!