Ga naar de mobiele website
^ Top

Schutter slaat wéér toe op straat in Malmö

De politie zoekt met man en macht naar de dader.
De politie zoekt met man en macht naar de dader.
Malmö is opgeschrikt door een nieuwe schietpartij. Donderdag nog werden twee allochtone vrouwen neergekogeld op straat. Het gaat al om de vijftiende schietpartij op korte tijd. Veertien van de vijftien slachtoffers waren allochtonen.

De politie vermoedt dat het telkens om dezelfde dader gaat. De politie kreeg vanavond iets over 19 uur een telefoontje van een man die zei dat hij beschoten was in de buurt van het winkelcentrum Mobilia, meldt de Zweedse krant Expressen. De man was aan het fietsen in de Cronquistsstraat toen hij plots onder vuur genomen werd. Hij bleef ongedeerd en vluchtte.

Volgens een journalist van de krant Aftonbladet heeft de politie intussen de plaats van het nieuwe schietincident afgezet. Een enorme politiemacht doorzoekt de omgeving met speurhonden.

Allochtonen slachtoffer
Donderdag nog werden twee allochtone vrouwen op straat in Malmö neergeschoten. De slachtoffers van 26 en 34 overleefden de schietpartij en liggen in het ziekenhuis.

Het gaat intussen al om de vijftiende schietpartij met een racistisch motief maar dat wil de politie niet gezegd hebben. De politie vermoedt wel dat de dader lid is van een extreemrechtse groepering. "Maar we concentreren ons onderzoek niet alleen op het extreemrechtse milieu. We zoeken breder dan dat, we houden alle mogelijkheden open", zegt Mats Lassén, chef van de speciale politie-eenheid. Hij sluit ook niet uit dat er meerdere daders zijn.

'Laser Man'
De schietpartijen roepen nare herinneringen op aan de 'Laser Man' die begin jaren negentig gewapend met een lasergeweer racistische aanvallen uitvoerde in de straten van Stockholm. (vsv)

REUTERS
Meer over


Meld een bug