Schutter politiebureau Dallas was bekende van politie

Een politieauto voor het politiebureau in Dallas, waar de schietpartij plaatsvond.
AP Een politieauto voor het politiebureau in Dallas, waar de schietpartij plaatsvond.
De man die in het Amerikaanse Dallas een politiekantoor onder vuur nam, was een bekende van de politie. James Boulware werd in 2013 gearresteerd voor het wurgen van zijn moeder, verklaarde de politie tegenover nieuwszender NBC5.

Ook was hij betrokken bij huiselijk geweld. De moeder van Boulware zei dat hij geestesziek was en stemmen in zijn hoofd hoorde.

De 35-jarige Boulware werd door de politie doodgeschoten, nadat hij vanuit een gepantserde wagen had geschoten en explosieven rondom het politiebureau had geplaatst. Niemand raakte daarbij gewond. Na een achtervolging onderhandelde de politie urenland met Boulware, maar had dat geen effect. Uiteindelijk werd hij door een scherpschutter neergeschoten.

De politie kon nog niets zeggen over het motief van de dader. Volgens de vader van Boulware was hij boos omdat hij geen voogdij kreeg over zijn 12-jarige zoon.

"Er waren drie zaken van huiselijk geweld tegen de verdachte en kennelijk was er een probleem met voogdij vanwege zijn gewelddadige gedrag binnen de familie", zei politiechef David Brown gisteren tijdens een persconferentie. Er wordt onderzoek gedaan naar de schietpartij.