Schutter opent vuur tijdens yogales in Tallahassee: twee doden en vier zwaargewonden

Politie bij de yogastudio waar de schietpartij plaatsvond in Tallahassee.
AFP Politie bij de yogastudio waar de schietpartij plaatsvond in Tallahassee.
In een yogastudio in Tallahassee, Florida, heeft een schutter zes mensen neergeschoten. Twee slachtoffers overleden in het ziekenhuis aan hun verwondingen, de andere vier vechten voor hun leven. Een zevende slachtoffer kreeg klappen met een pistool. De schutter beroofde zichzelf van het leven voor de politie ter plaatse was. Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van politieverklaringen.

De schietpartij vond plaats in een hot yoga studio in Tallahassee in de zuidelijke staat Florida. Dat meldt politiechef Michael DeLeo, die bevestigt dat de verdachte bij aankomst van de politie drie minuten na de schietpartij al was overleden aan een zelf toegebrachte schotwond. De identiteit van de man is bekend bij de politie, maar is niet vrijgegeven.

Alles wijst er volgens de politie op dat de dader alleen handelde en dat het gevaar geweken is. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mensen omhelzen elkaar bij de yogastudio.
AFP Mensen omhelzen elkaar bij de yogastudio.

Volgens de politie lijkt het erop dat de mensen in de yogastudio hebben geprobeerd om zichzelf te verdedigen tegen de schutter en elkaar hebben proberen te redden.

“Terwijl we het hartverscheurende geweld proberen te bevatten dat heeft plaatsgevonden in een vredige plek in onze gemeenschap, denken we aan iedereen die hierbij betrokken is en tillen we hen op met onze liefde", laat de politie weten op het Twitter-account van de stad Tallahassee.

De studio waar de schietpartij plaatsvond, Hot Yoga Tallahassee, bevindt zich in een klein winkelcentrum in de stad. Bij hot yoga wordt yoga beoefend in ruimtes met hoge temperaturen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Politiechef Michael DeLeo geeft een persconferentie.
AP Politiechef Michael DeLeo geeft een persconferentie.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raphael Kerser

  Wel grappig hoe Trump bang is voor immigranten terwijl het zijn eigen burgers zijn die mekaar kapot maken.

 • Remus Bogaert

  Een nieuwe dag , een nieuwe schietpartij in de USA ...

 • Andy Casier

  Maak het nog wat makkelijker om wapens te kopen, de beste oplossing....NOT!

 • Peter Deroost

  Veel verwarde mensen in de US

 • Luc Deville

  Hoeveel van dergelijke schietpartijen zijn er dit jaar al geweest in de VS en hoeveel in de rest van de wereld? Aangezien dit soort moordpartijen volgens de autoriteiten geen terroristische aanslagen zijn is er de bijkomende vraag hoeveel vergelijkbare terroristische aanslagen zijn er dit jaar al geweest in de wereld?