Schutter opent vuur op buurtfeest New York: minstens een dode en 11 gewonden

De schietpartij vond op een lokaal evenement, Old Timers Day, in Brooklyn plaats.
AP De schietpartij vond op een lokaal evenement, Old Timers Day, in Brooklyn plaats.
Bij een schietpartij in New York zijn zaterdagavond (plaatselijke tijd) een dode en elf gewonden gevallen, meldt de New York Post. De lokale autoriteiten zeggen dat een schutter in zijn eentje het vuur opende tijdens de Old Timers Day in de wijk Brooklyn, een evenement waar jaarlijks duizenden mensen op afkomen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De schietpartij vond iets voor 23.00 uur (zondag 05.00 uur Belgische tijd) tijdens de jaarlijkse “Old Timers Day” in een park. De New York Post bericht dat het evenement net afgelopen was en duizenden aanwezigen naar huis aan het vertrekken waren toen de schutter het vuur opende. Een 66-jarige bezoeker overleefde de schietpartij. “Ik hoorde schoten en dook meteen naar de grond”, zegt de man. “Toen ik na de schietpartij mijn hoofd omhoog stak, was het een grote chaos.”

In totaal werden twaalf mensen geraakt. Een van hen, een 38-jarige man, raakte gewond aan het hoofd en stierf nog voor hij aankwam in het ziekenhuis. De toestand van de andere slachtoffers is nog niet bekend. Volgens persagentschap Associated Press zijn minstens zes mensen naar het ziekenhuis gebracht. 

Het is nog niet duidelijk hoeveel schutters er waren. Sommige bronnen spreken over één schutter, andere over twee. Verschillende media berichten echter wel dat de dader(s) nog voortvluchtig zijn. Nog niemand werd opgepakt. De politie vond kort na de schietpartij een achtergelaten wapen tussen het afval op de grond.

(Lees verder onder de foto’s)

De restanten na de schietpartij.
AP De restanten na de schietpartij.
AP
REUTERS

Een speurder verklaarde aan de New York Post dat het naar zijn weten om een van de ergste schietpartijen ooit in zijn buurt ging. “Ik heb nog nooit geweten dat twaalf mensen werden geraakt bij één incident”, zei hij.

Bill de Blasio, burgemeester van New York, betuigde zijn steun via Twitter. "We hebben in Brownsville een verschrikkelijke schietpartij gehad die een vredig buurtevenement verstoorde. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers. We gaan er alles aan doen om deze gemeenschap veilig te houden en wapens van onze straten te weren.”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eva Munet

  Hier kunnen nu twee zaken gebeuren, het kan letterlijk twee kanten uitgaan a) de dader is een blanke en dan horen we de komende weken niets anders dan geruchten over extreem rechts geweld en wordt deze zaak ten gronde uitgesmeerd in de media b) de dader is geen blanke en dit nieuws en verder nieuws hierover wordt onder de mat geveegd en we moeten nog weken lang artikels lezen die ons onrechtstreeks terechtwijzen over "vooroordelen" en "racisme"

 • louis van hoeylandt

  een buur die niet was uitgenodigd op het buurtfeest , heeft dat niet goed kunnen verwerken.......

 • Diane Bernaerts

  David: en hoe weet jij of de schutter een New Yorker was, of dat hij zijn wapen in NY gekocht heeft?

 • Jean West

  In Frankrijk strenge wapenwet schietpartij met doden. Waar komt dit wapen dan vandaan?

 • Saar Caron

  De wapenwet is niet overal het zelfde in alle staten. Maar moet toch gemakkelijk zijn om aan een wapen te raken even andere staat of zwarte markt. Geweren zorgen gewoon voor meer problemen.